Miercuri, 27 iulie, între orele 10.00 şi 12.00, Muzeul Național de Istorie a României vă invită la „Ziua Porților Deschise: Asociația Cultura verde salvează mediul cu o imprimantă 3D”.

La evenimentul ce se va desfășura în cadrul expoziției „România – civilizații suprapuse” se va prezenta stația experimentală de reciclare a materialelor plastice în filament pentru imprimarea 3D și imprimanta cu care Asociația Cultura Verde a realizat printurile 3D a patru obiecte de patrimoniu din expoziție: statuetă antropomorfă tipică pentru cultura Gârla Mare (Preistorie), cap de statuie – Serapis (Antichitate), cahlă de sobă (Ev Mediu) și cruce de mână (Epocă Modernă).

foto replici 3D Civ 1

Foto replică 3D cahlă de sobă (Ev Mediu) ©Andrei Cîmpeanu

Dacă doriți să vadeți cum plasticul poate ajunge obiect într-o expoziție puteți să aduceți capace de PET-uri care vor fi reciclate în filament, pentru imprimarea 3D cu stația experimentală realizată în cadrul proiectului „Rec-o-Plast”. Colectarea dopurilor de PET se poate face pe toată durată expoziției în cutia colectoare amplasată la intrarea în expoziție.

Inițiativa se desfășoară în cadrul proiectului „Creşterea implicării în protecţia mediului prin implementarea unei staţii experimentale pentru reciclarea materialelor plastice în vederea producerii de filament pentru imprimarea 3D / Rec-o-Plast”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

rectoplast

Proiectul propune o abordare integrată, axată pe trei componente: civică, educațională și tehnologică a managementului deșeurilor plastice (în special a PET-urilor) și reciclarea acestora în filament pentru imprimarea 3D. Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de implicare în protecția mediului prin implementarea unei stații experimentale pentru reciclarea materialelor plastice în vederea producerii de filament pentru imprimarea 3D.

Expoziția „România – civilizații suprapuse” este deschisă până în data de 18 septembrie 2016. Intrarea în muzeu este gratuită.

Mai multe detalii despre expoziție AICI

 

Asociația Cultura Verde

Asociația Cultura Verde, înființată în anul 2012, își concentrează eforturile și resursele pentru creșterea responsabilității sociale în rândul tinerilor prin stimularea participării active în comunitate. Prin proiectele din domeniul dezvoltării culturale și de mediu, Asociația Cultura Verde contribuie la sporirea calității vieții beneficiarilor, folosind o abordare interdisciplinară, pe termen lung și axată pe dezvoltarea multidimensională prin educație, protecția mediului, cultură, artă, sport, recreere. 

 

Back to top
Contactează-ne ACUM